ordalagets babbel och bubbel om allt och ingetJag è så avundsjuk….

I höstas dog en äldre släkting till mig, vi hade tät kontakt och stod varandra väldigt nära eftersom hon själv aldrig fick några egna barn. Hennes fästman dog tidigt och hon ville nog aldrig träffa någon annan, istället blev hennes liv fyllt av intressant arbete och många spännande resor. Jag och min bror blev istället något av bonusbarn till henne för de som hon aldrig fick.

Hon blev mycket gammal och fick gåvan att v ara kristallklar i huvudet ända in i det sista och den kanske ännu större gåvan att somna in i sin egen säng en kväll när hon bara gick och la sig som vanligt för natten.

Sitt testamente hade hon skrivit sedan länge och jag hade lovat att ombesörja allt i samband med hennes begravning när den dagen kom.

Begravningen blev mycket vacker och ljus och jag känner att hon någonstans i sin himmel var mycket nöjd med hur jag ordnade det hela. Testamentet visade att jag, min bror och en person till var utsedda till hennes arvingar. Det handlar om  (om än inte särskilt stor summa) lite pengar och en bostadsrätt som ska säljas.

Kopior skickades ut till två andra avlägsna släktingar som skulle godkänna testamentet, dock är de inte arvingar.

Den ena godkände och skickade in till bodelningsmannen. Den andre en hög chef på ett stort bolag som sitter i ledningen och håvar in en ansenlig lön varje månad ville inte ens skriva på att han mottagit kopia av testamentet.

Först när han insett att delgivningsmän skulle dyka upp på hans firma skrev han på. Det visar sig att karln inte har för avsikt att protestera mot testamentet…han vill bara fördröja att vi andra får ut vårt arv eftersom han själv inte får ärva något!! Därför kan vi heller inte sälja lägenheten som vid det  här laget kostat oss åtskilliga tusen i månaden i hyra.

Det är sånt som jag sitter och filosoferar över vid mitt förmiddagsfika…för det måste väl vara avundsjuka som får en människa att handla så.

Undrar om han tänkt på att det är en fattig liten undersköterska som försörjer sig som timvikarie som han är avundsjuk på…..

Jag tänker också på att han, den avundsjuke, inte kom till hennes begravning…skickade inte ens blommor….och detta var ändå INNAN han visste att han skulle bli  avundsjuk!

Håhåjaja…dags att gå ut med vovven!

Annonser

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

 1. * fidolina says:

  Avund är ett rätt ”elakt virus” som även drabbar dem man minst anar…Kram!

  | Svara Publicerat 10 years, 8 months ago
 2. * IKA says:

  Hej igen 🙂

  Visst vore det härligt att få nå hög älder om hjärnan och kroppen fick vara intakta. Känner en äldre dam (93 år) som är otrolig, det är spännande saker hon bloggor om från sitt liv.

  Vad härligt att DU och din bror fick en sådan underbar kontakt med denna kvinna, men ledsamt att hon gått bort.

  Det finna alla möjliga människor som försöker än det ena än det andra. Tror inte att de ens inser vad de håller på med egentligen.

  Trist bara att det ska handla om en lägenhet som kostar många rara slantar, hoppas att det löser sig ändå. Men om han inte är arvinge går det ändå inte att kringå honom??

  | Svara Publicerat 10 years, 8 months ago
 3. * ordalaget says:

  Fidolina: ja mot ”avundsjukan” finns sannerligen ingen bot!

  Ika: Nej, vi måste helt enkelt vänta till klandertiden gått ut vilket den gör i vår…men då funderar jag på att skicka honom ett vackert kort och önska honom all lycka i livet och att alla han möter också lever efter DEN GYLLENE REGELN…för hur var det nu? Det du själv vill att andra ska göra mot dig det ska du också göra mot dem…

  Kram till er båda!

  | Svara Publicerat 10 years, 8 months ago
 4. * Märtagreta says:

  Det låter verkligen ”småaktigt” som vi säger i Jämtland. Tänk att bara kunna göra så, för en annan låter det obegripligt.

  | Svara Publicerat 10 years, 8 months ago
 5. * ordalaget says:

  Mycket vill ha mer …. heter det ju och detta är ingen barskrapad person precis.

  | Svara Publicerat 10 years, 8 months ago
 6. * Znogge says:

  Intressant men inte alls ovanligt! Folk brukar nämligen ganska snabbt visa sina rätta sidor när det kommer till frågor som arv och testamente… Pinsamt!

  Kram!

  | Svara Publicerat 10 years, 8 months ago
 7. * ordalaget says:

  Javisst är det pinsamt, samtidigt som jag är glad att min älskade släkting som är borta inte behöver uppleva detta rabalder.
  Kram på dej Znogge!

  | Svara Publicerat 10 years, 8 months ago


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: